• Sign up for our monthly updates, news and special offers Click here

Ontmoet de koning van de racers!

Voor de nieuwste versie van de Helium SLX wou de Ridley R&D-afdeling absoluut de stijfheid en de reactiviteit verbeteren. Die unieke stijfheid en reactiviteit in combinatie met het gewicht was in het verleden immers het geheime succesrecept van de Helium familie. Toen Cadel Evans aan de Ridley ingenieurs om een klimfiets vroeg, was toen al zijn belangrijkste kanttekening: “Gewicht mag nooit ten koste gaan van stijfheid.”

Onze Ridley ingenieurs luisterden goed naar Evans en vonden de ideale balans. De renners werden verliefd op het frame. Bij de daaropvolgende generaties hebben we altijd verder gewerkt met dezelfde redenering: “Stijfheid en Reactiviteit samen met Gewicht op 1. Geen enkele van deze drie mag meer of minder prioriteit krijgen.”

Daarom werd al heel snel beslist om niet aan de vorm van de onderbuis en de bovenbuis van de nieuwe Helium SLX Disc te komen. Een cirkelvorm is nog steeds de hoogste zekerheid voor een perfecte stijfheid-gewicht ratio. Raak je aan de cirkel, dan raak je aan gewicht of stijfheid. We hebben zelfs de stijfheid van de fiets verhoogd. Door schijfremmen met steekassen toe te voegen verhoogden we de stijfheid. De reactiviteit kreeg ook een upgrade door de achterbrug te verlagen en het kleine brugje tussenin te behouden.
"Dit is de perfecte allroud allroad fiets van het hoogste niveau."
– Ridley
Het gewicht was natuurlijk een grote uitdaging. We wilden het gewicht niet veel laten toenemen, ondanks dat we de grote verandering maakten van velgremmen naar schijfremmen. Na veelvuldige analyse konden we alle schijfremcomponenten integreren met amper 30 gram extra ten opzichte van onze velgrem fietsen. Een groot succes.

Daarna kwam misschien wel de grootste uitdaging. De Helium SLX aerodynamisch beter laten presteren. Uit veelvuldige analyse in de windtunnel wisten we dat een volledige integratie van kabels een flinke winst opleverde: een verbetering van 14% in aerodynamica. Deze keuze werd dus onmiddellijk gemaakt.

Deze samenstelling zorgt ervoor dat de Helium SLX Disc echt de koning van de racers is. Geen enkele racefiets ter wereld is meer gemaakt voor prestaties dan de Helium SLX Disc.

Intresse

Wil jij op de hoogte blijven van de Helium, vul dan onderstaande gegevens in