CLASSIFIED x RIDLEY

INNOVATIE UIT BELGIË

HET SYSTEEM

Het Classified-systeem biedt met de ‘Instant Powershift’ dezelfde functionaliteit als twee voorbladen op een traditioneel crankstel, met dat verschil dat de ketting niet kan blijven hangen tussen binnenblad en buitenblad en je geen krachtverlies meer lijdt bij het schakelen. Het systeem bestaat uit een Powershift-naaf in het achterwiel met een bijhorende batterij in de slimme steekas. De wielen worden gespaakt op de hubshell en aan het systeem wordt een stuurmodule toegevoegd. Op die manier kan je draadloos schakelen binnen de 150 milliseconden en onder alle omstandigheden.

INNOVATIE

Ridley stelt het schakelsysteem van Classified beschikbaar op verschillende types fietsen. Dat is een weloverwogen keuze van onze productmanagers. De naafversnellingen maken een einde aan de voorderailleur en dat heeft tal van voordelen: je kan probleemloos schakelen wanneer je hoge vermogens op de pedalen loslaat en het geknoei met een geblokkeerde ketting is definitief verleden tijd!

WEG

Dankzij Classified is het systeem met twee voorbladen verleden tijd. Op die manier schakel je sneller en efficiënter, wat je een voordeel oplevert tijdens zware krachtinspanningen.

GRAVEL

Als meest veelzijdige aandrijflijn is Classified ook geschikt voor graveltochten. Het systeem werkt in alle omstandigheden en zorgt ervoor dat je geen grote sprongen maakt tijdens het schakelen.

Classified Ridley Team

Ridley en Classified Cycling vormen al enige tijd een gesmeerde tandem. In 2024 zullen we nog intensiever samenwerken met de producent van het innovatief schakelsysteem. In aanloop naar Velofollies maakten we de nieuwe renners bekend en kondigden we ook onze plannen voor het nieuwe gravelseizoen aan. Als samenwerking van twee Belgische bedrijven zullen we de gravelwereld verder veroveren!

WK in eigen achtertuin

Het weekend van 5 en 6 oktober staat met rood aangestipt in de agenda van het Classified Ridley Team. Dan vindt immers het WK gravel plaats in onze eigen achtertuin. De renners starten in Halle en rijden vervolgens verschillende lussen richting Leuven. Deze wedstrijd moet een nieuw hoogtepunt worden voor de steeds maar groeiende gravelwereld en logischerwijze ook voor het Classified Ridley Team.

Classified zal een gamechanger zijn in de gravelwereld.

Contact us